zondag 26 juli 2015

Vakantie modus ...

Zoals jullie wel gemerkt hebben, staat mijn blog al eventjes in de 'vakantie modus'. En ik zal vast niet de enige zijn :) Alhoewel ik nu vakantie heb (en nog wel tot 15 september, hoe luxe) en meer tijd om te besteden aan de hobby, komt het er op de een of andere manier niet van. Alles staat waarschijnlijk in de vakantie modus!!

Vandaag weer eens een Silhouette Sunday. Soms wil je zoveel dingen, technieken en andere leuke freubels uitproberen, dat je niet weet te beginnen. Momenteel ben ik in de ban van het 'planner-gebeuren', de 'fuse-fase' en natuurlijk het ouderwetse 'Stampin'Up-virus' (de nieuwe najaarscatalogus staat nl. online voor ons demonstratrices en dat veroorzaakt weer een hoog heb-gehalte plus ideetjes-jacht op Pinterest).
Maar je kunt niet alles tegelijk, dan is een lijstje wel handig. Silhouette Sunday dus!

Zolang ik mij kan herinneren ben ik gék op stickers! Vroeger op school, die mooie kleine velletjes waarvan je er helaas maar ééntje kreeg in je schriftje als je goed je best had gedaan, geweldig mooi! En op de middelbare school moesten er natuurlijk ook stickers in de agenda geplakt worden. Maar eigenlijk vond ik het altijd zonde ze te gebruiken! En later toen de kids 'nog jong' waren en wat meer freubelden dan schermpjes deden; bij de Action kon ik heerlijk neuzen tussen die stapels met geweldige stickers.

Maar zelf maken is natuurlijk ook super! Ik heb tig digitale bestanden met digitaal papier en afbeeldingen, die zich prima lenen voor het maken van stickers. Om nog maar te zwijgen van alle print & cut files in de Silhouette Store! Ik kwam op Youtube een filmpje tegen met een duidelijke uitleg (in het Engels) en heb me er gewoon aan gewaagd. Hier is de link naar dit filmpje, mocht je zelf eens willen kijken hoe het allemaal werkt.

Digitale bestanden heb je in alles soorten en maten. De bestanden die ik heb gebruikt, zijn van Echo Park en heb ik gekocht bij deze online shop. Alleen het bladeren door alle bestanden is een feestje (kijk bijvoorbeeld eens naar die van Lori Whitlock ... super).


En dit is het geworden:

Al zeg ik het zelf ... voor een eerste probeersel vind ik ze snoezig! Helaas ging het bij het snijden van het laatste velletje mis: er vonkte iets in mijn adapter stekker, dus een nieuwe is in bestelling en ik kan even niet Silhouetten, grrr ... vervelend, want ik had de smaak te pakken.

Heb je geen idee wat je allemaal kunt met een Silhouette Cameo (of ander digitaal snijapparaat)? Op het net zijn duizenden voorbeelden en handleidingen te vinden. Ik heb zelf een Pinterestpagina met ideetjes die ik tegenkom en ik daar verzamel. Misschien vind je het leuk om er eens rond te neuzen:
KLIK KLIK

Fijne zondag allemaal!

3 opmerkingen:

 1. Heb zo'n zin in knutselen! En ik heb niets bij me! ( bijna niets dan). Maar dat komt wel weer goed. Ik was vroeger ook dol op stickers, en eigenlijk ook nog steeds wel.
  Ik zal me er ook eens in gaan verdiepen. Straks als mijn Silhouette weer geïnstalleerd staat.
  Groetjes, Eveline.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Eef! Balen van je spullen, voor je het weet, ben je weer heerlijk aan de freubel! Ik ga straks 2 weken met het vliegtuig op vakantie, kan niet veel meenemen, moet er niet aan denken ;)

   Verwijderen
 2. Leuk zeg dit, wordt er hebberig van. Maar ik heb met gewoon bestandjes snijden vaak al ruzie met de Silhouette dat ik bijna niets aparts durf te doen. Dit zou ik geweldig vinden!!
  Wij vliegen straks ook. Ik zal m'n spulletjes ook missen! Gelukkig heb ik daarna nog lekker de tijd!

  BeantwoordenVerwijderen