woensdag 7 december 2016

Envelop Punch Board in Kerstsfeer, deel 1

Regelmatig krijg ik vragen over de Envelope Punch Board. Veel mensen hebben hem in huis, maar gebruiken hem niet of te weinig, omdat het lastig lijkt er iets leuks mee te maken. Of willen hem juist aanschaffen, maar vragen zich af wat er allemaal mee kan.

Ik wil laten zien in een 5-delige serie dat het super simpel is met een geweldig effect!
En natuurlijk doen we dit in Kerstsferen! Maar de projecten zijn makkelijk om te bouwen met ander papier en stempels!


Vandaag deel 1, de basis hoe je een envelop maakt. Officieel waar het board voor bedoeld is natuurlijk, maar later in de week zie je hoe veelzijdig dit leuke tooltje is.

Op je envelope punch board staan onderin maten in 3 tabellen. In de eerste tabel staat de maat van de betreffende kaart waarbij je jouw envelop wilt maken. De tweede is het benodigde papier en in tabel 3 staat waar je moet scoren/rillen. Ik gebruik eigenlijk altijd de inches, maar je krijgt ook bij je board een sticker met de cm's, mocht je dat prettiger vinden.

Op het wereldwijde web vind je veel tabellen die je helpen met nog meer maten voor enveloppen en doosjes. Één van de meest bekende is die van Crafty Owl, een Engelse demonstratrice. Haar site vind je HIER. Bovenin staat een tabje 'tools' en daar staan de berekeningen voor doosjes en enveloppen.

Ik heb mijn envelop aangekleed met een zogenaamde belly band, je kunt hem ook sluiten met een leuke paperclip, een stukje klittenband of een mooie strik.

Heb je vragen naar aanleiding van het filmpje of wil je weten hoe je dit geweldige tooltje kunt bestellen? Mail me ik help je graag verder!


1 opmerking:

  1. Ik ben dol op mijn punchboard. En leuk om je stem weer eens te horen.

    BeantwoordenVerwijderen