zaterdag 21 april 2012

Leuke dag gehad met cursus Shadowpainting

M'n zus en ik waren het al lang een keer van plan, maar vandaag was het dan eindelijk zover: we gingen naar een cursus Shadowpainting in Tilburg. De techniek en contactinformatie voor o.a. cursussen hiervan is hier te vinden. Het is een ontzettend leuke techniek, we hadden er al 2 jaar geleden wat spulletjes voor gekocht, maar durfden het nog niet alleen aan.

De cursus werd gegeven door Marianne en haar dochter Neeltje van Bekkum. Zij hebben de techniek ontwikkeld en verder uitgebreid.
We begonnen om 10.00 uur en waren rond 16.45 uur klaar. We hadden een vol en leuk programma.
Hier wat foto's van alles wat we gemaakt hebben.

Hier alles bij elkaar verzameld.


Hier het feetje. Het was jammer dat het lijmlaagje onder het rokje los was gelaten en de verf er een beetje onderdoorgelopen is. Na het verwijderen van de lijmlaag is er nog met een ander soort effectstift wat kleur aangebracht.


Thuis heb ik een beetje glitter op de vleugels en het kroontje en toverstafje gedaan. Gék op glitter!Floor wilde natuurlijk even showen. Ze vond het sowieso maar niets dat de meeste cursussen alleen maar voor 'grote mensen' zijn.
Dit was ook enig om te doen. En het
resultaat - voor een beginner - niet gek toch?
Even in de show-pose.

Close-up. Met dit kaartje hebben we goed het inkleuren kunnen oefenen. Leuk werkje.

Hier hebben van vouwblaadjes een soort boekje gevouwen en een voor- en achterkantje gemaakt. De techniek die bij deze plaatjes is gebruikt (en ook de 2 losse vellen die op de eerste foto staan) is met een soort zout gedaan, waardoor je dat grappige vlekkerige effect krijgt.
En de achterkant van het boekje.


Nou ik zou zeggen, ga het een keer proberen!! Met een cursus heb je meteen zovéél mogelijkheden uitgeprobeerd (en voorbeelden gezien op de zonder van Marian waar geweldige projecten staan uitgestald) dat je zelf erna lekker aan de slag kan! Nu nog tijd vinden, maar goed ... wie heeft dat probleem niet?
'k Wil ook weer de naaimachine uit de hoes halen, m'n digitale bestanden uitzoeken, meer uitproberen met de Cameo (print & cut, flock enzo), inkleuren met de Copics maar ook met de Aquamarkers (ik heb trouwens ingekleurd met de startersset die ik 2 jaar geleden voor Shadowpainting en het werkt ook prima, vergelijkbaar met ecoline), enzovoorts!

Heel fijn weekend nog en tot later!

3 opmerkingen:

 1. Met verbazing heb ik dit stukje gelezen en wat een gave leuke creaties heb je gemaakt. Leuk dat Floor de creaties wilde showen en ze heeft gelijk dat dit leuks altijd voor grote mensen is.
  Fijne zondag en groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk floor nou zitten met de creaties van mamma hahaha.. zou ze een beetje sjaggie zijn dat ze niet mee kon? Volgend foto lachen hoor Floor!! En wat een leuk workshop hebben jullie gedaan. Heeft je zus ook zulke mooie dingen gemaakt? Ik vind die vierluik zo leuk.

  liefs Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook een zo'n cursus gevolgd, normaal vind ik schilderen saai.
  maar nu hebben we meteen 8 kleuren gekocht.
  zo leuk vond ik het,

  BeantwoordenVerwijderen